Nogomet
26

Kiša golova i debi Muhameda Bešića na Goodison Parku

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Bh. reprezentativac Muhamed Bešić je odigrao prve minute u dresu Evertona u večerašnjoj utakmici 3. kola engleske Premier lige protiv Chelseaja, od kojeg je njegova ekipa izgubila rezultatom 6:3.

Mume je na terenu proveo svega šest minuta, nakon što je u igru ušao u 89. minuti umjesto Lukakua.

Everton je na Goodison Parku poražen od ekipe koju predvodi Jose Mourinho u uzbudljivom meču sa puno golova. Prvi je pao već u prvoj minuti susreta kada je Fabregas Diegu Costi poslao dobru loptu i on je poslao u mrežu. U trećoj minuti je uslijedio novi pogodak, Branislav Ivanović je uspješno završio akciju koju je počeo Ramires i povećao vodstvo gostiju na 2:0.

Nešto kasnije Lukaku je pogodio prečku, a onda su uslijedile kontroverzne odluke sudije Johathana Mossa koji je Distinov gol za Everton poništio svirajući ofsajd. Domaći su nastavili napadati, ali je i Naismith promašio gol.

Do promjene rezultata čekalo se do 45. minute, kada je Coleman preciznim centaršutom u šesnaesterac uposlio Mirallasa, a ovaj glavom pogodio lijevu stranu gola Chelseaja.

U 67. minuti bilježimo i autogol Colemana koji se našao na putu i loptu skrenuo u vlastitu mrežu za 1:3, da bi dvije minute kasnije McGeady uposlio Naismitha za 2:3. Eto'o je glavom pogodio za 2:3, a salva golova nastavila se odmah potom jer je Ramires svojim šutom u donji lijevi ugao savladao golmana Evertona za 3:5.

Foto: AFP
Foto: AFP

Konačni rezultat utakmice postavio je Diego Costa u 90. minuti kada je nakon odličnog pasa izašao "jedan na jedan" s golmanom i postigao pogodak sjajnim šutom.

Premier liga, 3. kolo:

Everton - Chelsea 3:6