Prvi čovjek Rođenih
5

Kevelj dao obećanje navijačima Veleža: Dovest ćemo još boljeg trenera i dva mlada reprezentativca BiH

E. K.
Senad Kevelj (Foto: Screenshot)
Senad Kevelj (Foto: Screenshot)
Predsjednik mostarskog Veleža Senad Kevelj je bio vidno iznenađen poslije današnjeg razvoja događaja i odlaska Deana Klafurića s klupe Rođenih.
Istakao je da je prvu informaciju dobio jutros u 10:00 sati, a konačnu pet sati kasnije, no otkrio je da će dovesti ozbiljnijeg trenera od Klafurića.

"Ja sam dobio prvu informaciju jutros u 10:00 sati da bi ona bila potvrđena poslijepodne od trenera. Ja sam imao finalnu informaciju u 15:00 sati, a evo vidite koliko je sada sati. Ništa mi ne pada na pamet, ni meni ni kolegama iz Uprave, ali ono što obećavam jeste da ćemo dovesti ozbiljnijeg trenera, no nećemo ostati u bezizlaznoj situaciji. Imamo sve što treba i svi tu su plaćeni i to ozbiljno pa nema nijednog razloga da mi ovaj ozbiljan problem ne prevaziđemo", kazao je Kevelj i nastavio dalje:

"Klafurić je vodio sportski segment unutar prve ekipe, a nije to bilo onako baš kako smo mi zamišljali jer on nije mogao fizički stići i da se posveti Akademiji. Mislim da to nije dobro rješenje pa ćemo naći čovjeka koji će voditi isključivo sportski segment. Mi ćemo sad sve to riješiti u paketu, prvo ćemo naći trenera pa sportskog direktora, administracija je posložena, ljudi rade ozbiljan posao i to ništa ne škripi".

Dao je obećanje navijačima Veleža te je istakao da će klub angažovati još nekoliko kvalitetnih nogometaša.

"Da određene stvari ovo remeti, naravno da remeti, ali ćemo to savladati, nije to ništa što se ne dešava", poručio je Kevelj koji je zatim dao još jedno obećanje, a to je da će dovesti još dvojicu mladih bh. reprezentativaca.

"Uprava je ta koja se pita i dovodi igrače, trener daje saglasnost. Napravit ćemo ozbiljnu ekipu, doveli smo već dva igrača i u pregovorima smo sa još jednim ili dvojicom U19 reprezentativcima BiH, želimo da stavimo akcenat na mlađe. U narednim danima će nam još doći jedan ozbiljan igrač i sa novim trenerom ćemo dogovoriti jednog ili dvojicu. Naš je koncept bio da dovedemo šest igrača za ovaj prelazni rok i da na svakoj poziciji imamo po dva igrača. Bit će dosta utakmica i mi ćemo se držati tog plana. Koji će to igrači biti, to vam sada ne mogu otkriti, ali ćemo se pojačati sigurno", dodao je.

Klafurić je u Velež stigao u augustu 2023. godine naslijedivši Nedima Jusufbegovića, a Rođene je vodio na 32 susreta u kojima je zabilježio 16 pobjeda uz devet remija i sedam poraza.