|

Kerla: Ne smijemo ništa prepustiti slučaju

Kerla: Ne smijemo ništa prepustiti slučaju
0
Klix.ba
29.11.2012. u 14:55
14
komentara
0

dijeljenja
Kerla: Ne smijemo ništa prepustiti slučaju Semir Kerla (Foto: FKZeljeznicar.ba)
Iako je ekipa Željezničara nakon povrede sjajnog defanzivca Semira Kerle primila tek šest golova u 14 utakmica prvenstva i kupa, nema sumnje da će oporavak ovog snažnog stopera biti veliko pojačanje na proljeće.
Nakon što je nekoliko puta obnavljao povredu zgloba, Kerla je na najboljem putu da bude spreman za drugi dio sezone.

"Išao sam na ljekarski pregled zgloba i sve je uredu. Već sam počeo sa fizikalnim terapijama i bazenom. Najbitnije je da se taj prvi period shvati ozbiljno i da se krećem u granicama ljekarskog programa", oprezan je Kerla, koji se već ranije "opekao" sa preranim povratkom na teren. Njegovoj rehabilitaciji doprinosi i trener juniora, nekada i sam sjajan stoper, Edis Mulalić.

"On je tu ukoliko mi treba pomoć oko fudbalske igre ili života općenito, jer ima mnogo igračkog iskustva i svakom fudbaleru može pomoći u razvoju", smatra petica tima Plavih.

Za oficijelnu klupsku web-stranicu prokomentarisao je i rezultat ekipe u polusezoni.

"Općenito, zadovoljni smo prvim mjestom, ali da bi se nešto privelo kraju, potrebno je mnogo više od priče u ovom momentu. Ne smijemo ništa prepustiti slučaju, već moramo pojačati rad na treninzima, zadržati profesionalizam u svakom momentu, dati maksimum na terenu, a na kraju će i nagrada doći", zaključuje Semir.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...