Opravdao povjerenje
43

Kenan Kodro uz izvinjenje postigao toliko važan gol i najavio ozbiljniju ulogu u Athleticu

K. H.
Kenan Kodro (Foto: La Liga/Twitter)
Kenan Kodro (Foto: La Liga/Twitter)
Povremeni bh. reprezentativac Kenan Kodro nakon dva mjeseca dobio je priliku za igru u ekipi Athletic Bilbaoa i u meču protiv bivšeg kluba Osasune postigao je gol i donio pobjedu svom timu.

Kodro je posljednji meč za Athletic Bilbao odigrao 25. septembra protiv Leganesa u gostima kada je priliku za igru dobio samo dvije minute, što mu je ujedno i jedini nastup u La Ligi ove sezone, a nedavno je u prijateljskom meču protiv Eibara postigao dva pogotka čime je jasno stavio do znanja treneru da se na njega mora ozbiljnije računati.

Devet dana nakon meča s Eibarom, Kodro je čitavo drugo poluvrijeme dobio šansu protiv Osasune, a povjerenje trenera iskoristio je na najbolji mogući način jer je u 79. minuti postigao gol i donio pobjedu svom timu.

[TWITTER]1198612499219832832[/TWITTER]

"Sretan sam što sam dobio priliku za igru jer dugo nisam bio na terenu, a posebno mi je drago što sam zaigrao na stadionu na kojem sam odrastao. Na sreću po moj tim, uspio sam postići pogodak i donijeti veoma važnu pobjedu i tri boda", kazao je Kodro nakon meča, a na pitanje zbog čega nije slavio pogodak, dodao je:

"Nisam slavio pogodak i to je bio znak poštovanja prema Osasuni u kojoj sam ranije igrao", istakao je povremeni bh. reprezentativac.

Athletic Bilbao se trenutno nalazi na petoj poziciji La Lige sa 23 osvojena boda, pet manje od Barcelone koja je na prvom mjestu, ali ima i utakmicu manje.