La Liga
942

Kenan Kodro ušao s klupe, postigao debitantski pogodak i dokrajčio Atletico Madrid

Piše: K. H.
Ekipa Athletic Bilbaoa porazila je Atletico Madrid u meču 28. kola španske La Lige na svom terenu rezultatom 2:0, a debitantski pogodak u dresu Baskijaca postigao je bh. reprezentativac Kenan Kodro.

Na igri Atletico Madrida tokom čitavog susreta osjetilo se veliko razočaranje zbog ispadanja iz Lige prvaka gdje su izgubili prednost od 2:0 i nisu uspjeli proći Juventus i Cristiana Ronalda, a samo nekoliko dana nakon toga, Jorgandžije su doživjele novo razočarenje.

Sve do 73. minute na San Mamesu nije bilo pogodaka, a onda domaći igrači oduzimaju jednu loptu veznjacima Atletico Madrida, Cordoba je s vrha kaznenog prostora napravio nešto između šuta i centaršuta i lopta je u petercu Atletico Madrida pronašla Williamsa koji postiže pogodak za 1:0.

Atletico je odmah krenuo po poravnanje što je ostavilo prostora domaćim igračima za kontranapade, a iz jedne takve rezervista Kenan Kodro u faktički prvom dodiru s loptom iskoristio je asistenciju Ibaija i postigao debitantski pogodak za Athletic za konačnih 2:0.

Kodro će tako u najboljem mogućem raspoloženju doći na reprezentativno okupljanje i nadamo se da će formu iz kluba prenijeti i u nacionalni dres.

Ovom pobjedom Athletic Bilbao se popeo na deveto mjesto na tabeli sa 37 osvojenih bodova, dok je Atletico Madrid ostao na drugom mjestu sa 56 bodova, dva više od Real Madrida koji je treći i sedam manje od Barcelone koja svoj meč 28. kola tek treba igrati.