Nogomet
0

Kenan Horić: Utakmica protiv Sarajeva će biti veliki derbi

Klix.ba
Kenan Horić (Foto: Klix.ba)
Kenan Horić (Foto: Klix.ba)
Nogometaši Čelika će u okviru 5. kola BHTelecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine gostovati ekipi Sarajeva, a sudeći prema situaciji na tabeli, obje ekipe će morati dati svoj maksimum za povoljan rezultat.

Kapiten NK Čelik, Kenan Horić, u razgovoru za Klix.ba je kazao kako očekuje kvalitetan derbi uz korektno suđenje.

"Sigurno je da je će utakmica biti veliki derbi koji će nadam se opravdati očekivanja navijača i da će obje ekipe pružiti dopadljiv nogomet uz korektno suđenje. Mi moramo dati svoj maksimum ukoliko želimo izvući povoljan rezultat. Prošle godine smo pružili dobru partiju i odigrali neriješeno i time pokazali da možemo dobro odigrati na Koševu, a u subotu je prilika da ponovimo dobru igru i da izborimo povoljan rezultat", kazao je Horić, te dodao da za dobar rezultat moraju popraviti igru koja nije bila na niovu u prošlim utakmicama.

"Znamo kako Sarajevo igra, uostalom svi se dobro poznajemo. Šef nam je rekao njihove mane i prednosti, a odgovornom i čvrstom igrom im možemo parirati. Nismo zaboravili igrati, to ćemo u narednom periodu i pokazati, a najbitnije je da u svlačionici vlada zdrava atmosfera i da svi vjerujemo u sebe. Iskusna smo ekipa i znamo šta nam je cilj ove sezone i toga ćemo se držati bez obzira na dosadašnje rezultate", dodao je Horić.

Ekipa Čelika je u protekla četiri kola zabilježila četiri remija koja nisu zadovoljila očekivanja navijača, ali ni šefa struke i igrače u klubu. Horić ističe da su tek četiri kola završena, te da će u narednim utakmicama pokazati kvalitet.

"Sigurno je da remiji ne mogu obradovati navijače, nismo krenuli kako smo željeli i šta je tu je... Ima još dosta da se igra, ali činjenica je da nismo na nivou kao prošle godine, a jedan od razloga je što je bilo dosta povrijeđenih igrača. Mešanović se povrijedio na prošloj utakmici i sigurno je da će faliti na terenu. Moramo se sabrati i natopiti dres Čelika, svi do jednog", kazao je Horić, te dodao da najveća opasnost prijeti od navalnog reda.

"Najviše pažnje treba posvetiti njihovom navalnom redu, ali pravovremenim reakcijama ćemo to riješiti. Pred nas se stavlja veoma težak zadatak, ali kompaktno moramo djelovati i vjerujem da neće biti problema", zaključio je Kenan.

Utakmica Sarajeva i Čelika na rasporedu je sutra sa početkom od 19 sati na Koševu.