Nogomet
30

Kenan Handžić: Pobjeda protiv Sarajeva je zaslužena, gol nisam slavio iz poštovanja

Piše: D. B.
Kenan Handžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kenan Handžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Olimpica su nedjeljnom pobjedom nad Sarajevom na stadionu Asim Ferhatović Hase osigurali opstanak u Premijer ligi BiH. Jedan od tri pogotka Vukova postigao je nekadašnji kapiten Bordo ekipe Kenan Handžić. U razgovoru za portal Klix.ba je govorio o posljednjem kolu, grčevitoj borbi njegovog kluba za ostanak u društvu najboljih, kompletnoj sezoni i pogotku protiv bivšeg kluba.

"Kad se sve sabere i oduzme, na kraju možemo biti zadovoljni, jer smo ostali u Premijer ligi, iako smo na početku sezone željeli više. Nakon osvajanja Kupa BiH i igranja u Evropi, vjerovali smo da možemo napraviti iskorak u novoj sezoni, međutim, krenulo je loše. Veoma čudne stvari su nam se događale, a na kraju smo jedva ostali u društvu najboljih. Ipak, kada je bilo teško, vjerovali smo da možemo opstati, da imamo kvalitet za Premijer ligu. Dosta utakmica smo odigrali veoma dobro, ali sa mnogo promašenih šansi i bez rezultata i bodova. Na kraju, dobro je završilo", izjavio je Handžić.

Stizati bodovni zaostatak nije bilo nimalo lako.

"Cijela sezona je psihološki bila veoma teška, imali smo uspone i padove, pa nismo uspjeli napraviti niz dobrih rezultata kako bismo izašli iz krize. Ipak, to se dogodilo kad je bilo najpotrebnije, pobijedili smo u posljednja četiri kola i izbjegli eliminaciju u niži rang. Nakon poraza u Kaknju od Mladosti, napravili smo sastanak u svlačionici i rekli da više nemamo popravnog, kao i da u posljednjih pet kola moramo osvojiti 12 bodova. Složili smo se da svi moramo dati i više od svojih mogućnosti. Na kraju smo svi ispoštovali dogovor i izašli kao pobjednici", rekao je nogometaš Olimpica.

Nakon pobjede nad Sarajevom, pojavile su se priče o navodnom namiještanju rezultata utakmice.

"Istina je da ima raznih priča nakon te utakmice, ali ja ne vidim nijedan razlog, svi pričaju o nama i komentarišu, a ne gledaju sebe i svoje rezultate. Sarajevo je ovim porazom moglo ostati bez šanse za Evropu, a svi znamo šta Evropa donosi. Mi smo bili svjesni da smo u dobroj formi i željeli smo nastaviti dobar niz. Znali smo da bismo kiksom na Koševu pokvarili sve što smo napravili u predhodna tri kola i tako smo ušli od prve minute u utakmicu. Vidjelo se na terenu da smo igrali s više želje za pobjedom i na kraju smo zasluženo slavili", kazao je Handžić.

Kada je glavni sudija označio kraj utakmice, Olimpic je ovjerio opstanak u Premijer ligi.

"Osjećaj je bio nevjerovatan, pao nam je ogroman teret s leđa. Znali smo da ne zaslužujemo ispadanje, ali smo bili u teškoj situaciji. Borili smo se do zadnjeg kola, uspjeh je veći", istakao je veznjak Vukova.

Handžić je bio strijelac vodećeg gola Olimpica protiv Sarajeva, kluba u kojem je ponikao i bio kapiten.

"Osjećaj je bio čudan kada je lopta ušla u gol, emocije su se pomiješale, gol je bio bitan za Olimpic s jede strane, a s druge je Sarajevo, moj prvi klub čije sam sve selekcije prošao i nosio kapitensku traku. Zbog toga nisam slavio, poštujem i klub i navijače. Na kraju je ispalo dobro i za nas i za Sarajevo. Nadam se da će Sloboda osvojiti Kup BiH i pomoći Bordo ekipi da ode u Evropu", riječi su našeg sagovornika.

Nogometaš Olimpica smatra da je Zrinjski zasluženo prvak BiH.

"Zrinjski je najviše uložio u ekipu i zasluženo je šampion. Mostarski tim nasvakoj poziciji ima po dva odlična igrača. S druge strane, žao mi je zbog kiksa Slobode, jer bi zadnje kolo bilo mnogo zanimljivije", smatra Handžić.

Da li će i naredne sezone nositi dres Olimpica, još uvijek nije poznato.

"Ugovor mi je istekao, pa se nadam da ću uskoro razgovarati s čelnicima kluba o tome da li ću ostati. Prije svega, potreban mi je odmor. Jedno je sigurno, liga 12 će biti izuzetno zanimljiva", završio je Handžić.