Novi trenerski izazov
0

Kemal Alispahić imenovan za selektora Tadžikistana

Piše: Edin Isanović
Kemal Alispahić
Kemal Alispahić
Bh. nogometni stručnjak Kemal Alispahić novi je nogometni selektor reprezentacije Tadžikistana. Bivši trener u stručnom štabu Željezničara i prvi šef struke FK Sarajevo potvrdio nam je ovu vijest.

"Tačno je da sam izabran za selektora. Okupljanje sa reprezentacijom predviđeno je za 8. febrauar u Antalyji. Prvu utakmicu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igramo 29. februara protiv Sjeverne Koreje. Nakon toga očekuju nas utakmice u martu u okviru azijskog Kupa. Ovo će biti veliki izazov za mene, jer nije lako biti šef državnog tima bilo koje selekcije na svijetu. Pogotovo ako se uzme u obzir da sam za konkurente imao Francuze i Ruse“, kaže Alispahić za Sarajevo-x.com.

Kako ističe imao je ponudu jedne ekipe iz Tunisa, ali se veseli ovakvom raspletu.

"Sa sobom ću povesti Almira Seferovića koji je izvanredan kondicioni trener. Iskoristio bih ovu priliku i naglasio kako naša država zaista ima odlične trenere. Prije svih mislim na Amara Osima, Musemića, Jovića, Ibrakovića...Vjerujem da će i oni u budućnosti pronaći inostrani angažman. Ja ću kao i do sada, koliko budem mogao, pomagati svim nogometnim stručnjacima iz BiH“, kaže Alispahić.

Za kraj nam je popularni Valter napomenuo kako je u Tadžikistanu bio prije 20 godina kao nogometaš.