Problem ostao isti
0

Keller: Tottenham je i dalje klub za preprodaju igrača

Totalsport
Kasey Keller
Kasey Keller
Bivši golman Tottenhama, Amerikanac Kasey Keller, prokomentarisao je situaciju u klubu nastalu nakon zahtjeva hrvatskog nogometaša Luke Modrića za transferom u Chelsea.

"Tottenham ima jedan te isti problem već godinama. Ne vidim da Manchester City ili Manchester United prodaju svoje igrače rivalima. Možda to čini Arsenal, ali znamo da njihovi navijači zbog toga ozbiljno negoduju", rekao je 41-godišnji Keller, danas golman MLS-sastava Seattle Soundersa.

"U pravim klubovima najbolji igrači žele ostati. Ne žele otići jer znaju da će napadati trofeje. Tottenham mora dostići taj nivo. U jednom trenutku vodstvo kluba morat će donijeti tu odluku. Ili će se početi takmičiti s najboljima, ili neka sve odgode za neko sretnije vrijeme: godinu, dvije tri... Držim palčeve da se jednom dogodi rez."

"U istoj poziciji klub se nalazi već 20 ili 30 godina. Ne možete igrati vrhunski nogomet ako znate igrati samo prekide. Ne možete prodavati svoje najbolje igrače i takmičiti se s ekipama koje to ne čine. Historija govori da će Modrić otići. Izludit će klub svojim zahtjevima i neko će napokon doći sa svotom koja se neće moći odbiti. Dok to klub ne promijeni, završavat će uvijek na isti način", smatra Keller.