Jedino što nije volio u Barceloni
0

Keita: Guardiola me uvijek hvalio, ali se nisam baš naigrao

Totalsport
Seydou Keita i Pep Guardiola (Foto: AFP)
Seydou Keita i Pep Guardiola (Foto: AFP)
Malijski vezni nogometaš i reprezentativac Seydou Keita požalio se na status koji je imao kod trenera Pepa Guardioli u Barceloni. Danas nijedan od njih više ne stanuje na stadionu Nou Camp.

Na kraju prošle sezone Guardiola se oprostio od trenerske dužnosti u Barceloni. Naslijedio ga je njegov dotadašnji asistent Tito Vilanova.

Keita je, pak, postao igrač kineskog Dalian Aerbina. Ugovor s novim poslodavcima Malijac je potpisao u julu na trajanje od 2,5 godine.

U Barceloni je proveo četiri godine. Guardiola ga je, kako kaže, javno uvijek hvalio.

"Uvijek sam čitao u novinama ili slušao o tome kako me Guardiola jako cijeni. Na osnovu toga ljudi su mogli pomisliti da smo imali odličan odnos", kazao je Keita.

"Ipak, prava je istina da kod Pepa nikada nisam baš puno igrao. To je bila jedina negativna situacija za vrijeme mog boravka u Barceloni", dodao je Malijac kojem klupa, dakako, nije dobro "sjela".

"Rekao sam to Guardioli u lice. Rekao sam mu da mi se uopće ne sviđa da me uvijek javno hvali, a nikada me ne postavi u prvi tim. Svejedno, nikada neću zaboraviti vrijeme provedeno u Barci."

Ugovor s Barcelonom raskinuo je uprkos činjenici da je trajao do 30. juna 2014. godine. Omogućila mu je to ugovorna klauzula o postotku odigranih utakmica za katalonski klub: Keita je prošle sezone bio ispod 50 posto minutaže.

Ipak, treba reći da je Keita tokom četiri godine odigrao više od 100 prvenstvenih utakmica za katalonskog velikana.