Legenda Uniteda
177

Keane: Igrači su Mourinha bacili pod autobus, sram neka ih bude

Klix.ba
Roy Keane (Foto: EPA-EFE)
Roy Keane (Foto: EPA-EFE)
Legendarni kapiten Manchester Uniteda Roy Keane uvijek je govorio ono što zaista misli, a u intervjuu za BBC stao je u zaštitu Josea Mourinha optuživši igrače da su krivi za loše partije Crvenih đavola.

"Igrači su se izvukli s ubistvom, tako bih najpreciznije opisao ovu situaciju. Ne samo da su loši igrači, već su i loši ljudi. Kako raditi sa igračima koji dođu s viškom kilograma na pripreme, koji zabušavaju na treninzima i koji ne daju sve od sebe na terenu? Sram neka ih bude!", počeo je razgovor za BBC Keane, pa nastavio:

"Nisam Joseov najveći fan, ali mrzim igrače koji se kriju iza svojih agenata i prijatelja iz medija. To je smijurija. Svu krivicu su svalili na Mourinha, bacili su ga pod autobus", rekao je Keane koji je u 13 sezona na Old Traffordu bio lider ekipe koja je osvojila sedam titula prvaka, četiri FA Cupa i jednu Ligu prvaka.

"Kažu da sam ja stara škola. Ne bih tako rekao, prije bih rekao dobra škola. Nije važno šta se dešava u klubu, kada izađeš na teren u dresu velikog kluba poput Uniteda moraš dati sve od sebe. Nema samo United probleme ove prirode, i drugi klubovi imaju jer su današnji igrači razmaženi. Sakrivaju se iza socijalnih medija, skupih automobila i djevojkinih cukica. U moje vrijeme u svlačionici su bili dobri ljudi, veliki lideri, a danas nema takvih igrača više. Ovo se u moje vrijeme sigurno ne bi desilo", poručio je Keane, koji se složio sa konstatacijom da je klub nazadovao otkako se Sir Alex Ferguson povukao 2013. godine.

"Zaista je nevjerovatno koliko se klub srozao u poređenju sa Cityjem i Liverpoolom. Svi smo znali da će biti teško kada Ferguson ode, ali zar je iko mogao zamisliti da će nam City pobjeći 19 bodova prošle sezone, a ove još više? Šokiran sam", istakao je Keane.