Čekaju se "disciplinci"
0

Katastrofa za Hajduk: Stadion Poljud zatvoren do daljnjeg!

D. P.
Foto: Torcida Split
Foto: Torcida Split
Takmičarska komisija Hrvatskog nogometnog kupa suspendovalo je stadion Poljud za odigravanje svih utakmica do donošenja konačne odluke koja je u rukama Disciplinske komisije Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).
Nakon što su sinoć zabilježene haotične scene jer su navijači Hajduka utrčali na teren nezadovoljni porazom svog tima od zagrebačkog Dinama (0:1), zasjedala je Takmičarska komisija i donijela odluku o suspenziji Gradskog stadiona Poljud.

Takmičarska komisija Hrvatskog kupa donijela je odluku da suspenduje stadion Poljud od svih utakmica seniorske ekipe Hajduka sve do donošenja konačne odluke. Ona je sada u rukama Disciplinske komisije HNS-a.

Odluka je donesena na temelju zapisnika utakmice i izvještaja komesara za sigurnost s utakmice polufinala Kupa Hrvatske između Hajduka i Dinama.

Sada je na Disciplinskoj komisiji da donese konačnu odluku o suspenziji stadiona, odnosno koliko bi ona mogla trajati. Nakon svega što smo vidjeli na Poljudu sinoć, za očekivati je i da "disciplinci" budu strogi u kažnjavanju splitskog kluba.

Inače, Hajduk u narednom kolu gostuje Rijeci u novom derbiju i u slučaju eventualnog poraza vjerovatno bi bila ugašena i posljednja nada za trofej ove sezone. Prvu narednu domaću utakmicu Hajduk igra protiv Osijeka kući, a utakmica je zakazana za 14. april. Dotad bi Disciplinska komisija HNS-a trebala donijeti konačnu odluku.