Tragičar Liverpoola
6

Karius prvi put među stativama u Ligi prvaka nakon košmara iz 2018. godine, brani u ključnom meču

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Njemački golman Loris Karius večeras će stajati među stativama engleskog Newcastlea na utakmici Lige prvaka protiv Milana na St. James' Park stadionu, javljaju mediji s Ostrva.

Tako će Karius upisati prvi nastup u Ligi prvaka nakon košmarne noći iz 2018. godine, kada je bio tragičar Liverpoola u finalu ovog takmičenja protiv Real Madrida.

Karius je tada napravio greške koje su dovele do poraza Liverpoola i ostavile ovaj klub bez titule prvaka Evrope, po čemu njemačkog golmana pamte svi ljubitelji nogometa.

Real Madrid je tada savladao Liverpool s 3:1, a Karius je bio isključivi krivac za dva gola Kraljevskog tima. Prvo je u pokušaju da doda loptu do saigrača pogodio Karima Benzemu i odbio loptu u vlastitu mrežu, a kasnije je očajno reagovao i prilikom udarca Garetha Balea.

Karius bi priliku u timu Newcastlea trebao dobiti zbog povrede Nicka Popea, kojeg čeka petomjesečni oporavak, a duel Svraka protiv Milana biće ključan u borbi za nokaut fazu Lige prvaka.

Naime, trenutno je Newcastle trećeplasirani tim grupe F Lige prvaka sa pet bodova i u nokaut fazu će se plasirati samo ako pobijedi Milan i ako PSG u isto vrijeme ne uspije savladati Borussiju u Dortmundu.

Utakmica Newcastle - Milan igra se večeras od 21 sat, Kariusu bi eventualni nastup bio tek drugi u dresu Svraka i nema sumnje da će biti pod ogromnim pritiskom.

Tabela grupe F: