Promjene na funkcijama
9

Karić smijenjen, Smajlović novi sportski direktor Slobode

FENA
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Minulog petka imenovana je nova Skupština tuzlanske Slobode, izabran je novi Upravni odbor s predsjednikom Seadom Kozlićem, a prvi potez novog rukovodstva je smjena sportskog direktora tuzlanskog premijerligaša Denisa Karića.

Za novog sportskog direktora imenovan je Ademir Smajlović, nogometaš Slobode u periodu 1980. 1990. godine, te jednu sezonu Osijeka. U hronikama kluba upisan je kao četvrti strijelac ekipe od 1969. do 1991. godine. Nije mi ništa čudno, jer je ovo treći put da me smjenjuju. Do danas nisam dobio nikakvu zvaničnu odluku, a za smjenu sam saznao iz medija. Iste večeri kada je održana sjednica Skupštine", izjavio je Karić.

Na tvrdnje da novi predsjednik nije zadovoljan radom u Omladinskom pogonu, Karić kaže kako je upravo taj pogon najbolji dio Slobode, ilustrujući to, među ostalim, podatkom da su juniori kluba izborili plasman u polufinale Kupa BiH.

"Dan prije utakmice s Tuzla Cityjem ugovorio sam im ručak u restoranu Zlatnik, jer nisu htjeli ići u karantin u hotel Tuzla. To je, izgleda bilo posljednje što sam uradio u zvaničnoj ulozi. Mislim da je bio red pozvati me na razgovor i objasniti zašto me smjenjuju. Ne bi me iznenadilo i da dobijem otkaz, a reći ću da tri mjeseca nisam dobio plaću kaže smijenjeni sportski direktor", dodao je Karić.

Ademir Smajlović je posljednjih godina radio kao trener u nekim manjim klubovima, posljednji put u ekipi Mladost iz Kikača, koja je prošle sezone u Kupu BiH izborila plasman u osminu finala Kupa BiH. Predsjednik Mladosti je, inače, Senad Mujkanović, koji je do prije nekoliko dana obnašao dužnost predsjednika Slobode.

"Još prije mjesec dana kontaktirao me Sead Kozlić i pitao da li bih radio kao sportski direktor Slobode. Nisam mogao odbiti ponudu, jer je Sloboda moj matični klub. U petak me novi UO postavio na tu dužnost, jučer sam faktički počeo raditi kao sportski direktor. Ne mislim nikoga tjerati iz kluba, jer sve su to moji drugovi i kolege. Bitno je samo ko želi ili ne želi raditi. Sve mora biti na dobrobit Slobode, a najvažniji zadatak je 'proizvodnja' mladih igrača. Počinjem s dobrim namjerama, vidjet ćemo kako će sve izgledati. Posla se ne plašim", zaključio je Smajlović.