Nogomet
21

Karamatić najavio pobjedu Slavije: Očekujemo sva tri boda protiv aktuelnog prvaka

Piše: D. B.
Žarko Karamatić (Foto: Slavija.info)
Žarko Karamatić (Foto: Slavija.info)
Srbijanski nogometaš Žarko Karamatić će nakon ponovnog priključenja ekipi Slavije svoju prvu utakmicu u novom "mandatu" odigrati protiv aktuelnog šampiona Željezničara u nedjelju na stadionu u Lukavici. Pred ovaj duel je optimističan i najavljuje pobjedu svoje ekipe.

Karamatić se vratio u Slaviju nakon što je propao planirani odlazak u inostranstvo. U ekipi nije bio tri mjeseca, ali tvrdi da je spreman za utakmice.

"Vratio sam se u Slaviju jer se osjećam kao kod kuće. Nije mi potrebno prilagođavanje jer znam većinu igrača i stručni štab. Dobro sam pripremljen, ali će mi trebati malo vremena da se prilagodim ekipi, s obzirom da sam trenirao individualno", izjavio je Karamatić za portal Klix.ba.

Njegova prva utakmica nakon povratka u Slaviju očekuje ga u nedjelju, kada će Slaviji gostovati Željezničar.

"Čeka me novi vatreni početak. Siguran sam da će to biti jako kvalitetna utakmica koja će zadovoljiti ljubitelje nogometa. Željezničar je aktuelni prvak, ali ćemo mi dati sve od sebe da pobijedimo. Protivnik je posebno opasan po bokovima, odakle nam prijeti najveća opasnost. Ipak, vjerujem u naš tim i očekujem osvajanje sva tri boda. Utakmica protiv Želje je jako važna za nas", rekao je nogometaš Slavije.

On vjeruje da njegova ekipa može osigurati ostanak u BHT Premijer ligi.

"Imamo mlad tim sa dosta potencijala i kvalitete. Siguran sam da ćemo izboriti opstanak", završio je Karamatić.