Nogomet
1

Karačić i Stojkić: Maribor je favorit, ali nije nepobjediv

Piše: A. M.
Foto: Željko Miličević/Klix.ba (Foto: Z. M./Klix.ba)
Foto: Željko Miličević/Klix.ba (Foto: Z. M./Klix.ba)
Fudbaleri Zrinjskog spremno dočekuju sutrašnju premijeru u novoj sezoni. Aktualni prvak Bosne i Hercegovine sudionik je drugog pretkola Lige prvaka, a protivnik je prvak Slovenije Maribor. Meč između našeg i slovenačkog prvaka na programu je sutra.

"Maksimalno respektujemo Maribor. Radi se o klubu koji već godinama ima primat u Sloveniji i koji je u minulim godinama ostvario kvalitetne rezultate u Ligi prvaka i Evropskoj ligi. Imaju ulogu favorita, ali to ne znači da ih se plašimo ili da ih ne možemo eliminisati,“ kazao je na današnjoj press konferenciji trener Branko Karačić.

"Klub koji je angažovao igrača iz talijanske lige zaslužuje svaki respekt. Prikupio sam dosta vrijednih informacija, prije svih od Ante Čačića, ali i još od nekih ljudi.“

Osim Karačića novinarima se obratio i kapiten Pero Stojkić.

"Šef je kazao manje, više sve. Ono što mogu obećati je bespoštedna borba od prve minute, a naša želja je pobijediti i ostvariti kvalitetan rezultat pred uzvrat u Sloveniji. Maribor jeste favorit, ali nije nepobjediv. Uz pravu borbu u koju ne sumnjam, mi sutra možemo obradovati navijače,“ poručio je Stojkić.

Cijena ulaznica za sutrašnji meč je 10 KM, a utakmica se igra sa početkom od 20:30 sati. Sudit će arbitar Del Cerro iz Španije.