Zahvalni na svemu
55

Kapiten Maroka objasnio šta se dešavalo sa Vahom prije SP-a i kako je to utjecalo na igrače

H. H.
Romain Saiss (Foto: EPA-EFE)
Romain Saiss (Foto: EPA-EFE)
Kapiten marokanske reprezentacije Romain Saïss izjavio je da osjeća zahvalnost prema Vahidu Halilhodžiću, ali da je situacija bila toliko komplikovana da je razlaz bio neminovan.

Vaha je smijenjen s funkcije selektora Maroka tri mjeseca prije početka Mundijala nakon sukoba s najvećim zvijezdama tima, a 32-godišnji stoper Bešiktaša objasnio je šta se dešavalo pred SP.

"Sa Vahidom smo došli do tačke na kojoj je postalo komplikovano, čak i za njega lično, gdje su mu zviždali na svakom putovanju. To se osjećalo stalno među reprezntativcima. Kada igrate u Maroku i čujete njegovo ime koje zvižde, to utječe na sve i unosi napetost. Ali, ne smijemo zaboraviti da nam je osigurao plasman na SP i moramo mu biti zahvalni", kazao je Saïss.

Podsjetimo, Maroko je na minulom Mundijalu u Kataru osvojio četvrto mjesto i ostvario je najveći uspjeh u historiji.

Halilhodžić iz bijesa i razočaranja ranije nije želio nijednom riječju komentarisati najveći rezultat u historiji marokanskog nogometa, jer je smijenjen sa pozicije selektora neposredno pred Mundijal, ali nedavno je poručio da su mu oduzeli ponos i da to ne može zaboraviti ni oprostiti.