U odličnoj formi
213

Kapiten, lider, bit će legenda: Dedić je izuzetno poštovan u klubu koji je hit Lige prvaka

N. K.
Amar Dedić (Foto: RB Salzburg)
Amar Dedić (Foto: RB Salzburg)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Dedić još jednom je potvrdio vrhunsku nogometnu klasu tokom sinoćnje utakmice Lige prvaka između njegovog Salzburga i Benfice.

Dedić je kao kapiten predvodio svoju ekipu koja je iznenadila slavni portugalski klub i slavila rezultatom 2:0. Bilo je to ujedno jedno od najvećih iznenađenja u prvom kolu Lige prvaka te je Salzburg pokupio simpatije nogometnih fanova širom Evrope.

Koliko su u redovima austrijskog prvaka zadovoljni nastupom i igrama našeg igrača najbolje oslikava objava nakon odigrane utakmice.

"Kapiten. Lider. Sigurno će biti legenda. Amar Dedić, ozbiljno poštovanje", stoji u objavi Salzburga uz fotografiju našeg beka.

Podsjetimo, sinoćnja utakmica je počela izuzetno burno budući da je Salzburg već u trećoj minuti promašio penal, a onda im je poslao olakšan nakon što je Antonio Silva isključen kod domaćina.

Iz drugog dosuđenog penala Salzburg je poveo nakon što je Šimić realizovao udarac s bijele tačke i 0:1 je bio rezultat prvog poluvremena.

Utakmica je bila riješena u 51. minuti kada je Gloukh postavio konačnih 0:2 za veliku pobjedu Salzburga na otvaranju sezone u Ligi prvaka.