Nogomet
0

Kapiten Atletico Madrida Gabi: Na korak smo do historijskog podviga

Anadolija
Kapiten španskog fudbalskog velikana Atletico Madrida Gabriel Fernandez Gabi je, u intervjuu za Anadoliju, kazao da je ovaj madridski klub veoma blizu sretnog kraja sezone Lige evropskih prvaka, kao i španske Primera lige.

Podsjetivši da Atletico u polufinalu Lige prvaka igra protiv londonskog Chelseaja i da su vodeći u nacionalnom prvenstvu Španije ispred favoriziranih Barcelone i Reala, Gabi je kazao da je taj rezultat došao napornim radom i zalaganjem svih u klubu, te dodao da je već jasno da će ova sezona biti veoma uspješna, ma kako se završilo preostalih nekoliko utakmica.

"Igrajući među najboljima i dajući maksimum od sebe, sanjali smo ovaj polufinalni meč Lige prvaka. Veoma smo blizu historijskog podviga. Atletico je uvijek bio veliki klub sa najboljim navijačima na svijetu. Strast i apetiti kluba su uvijek bili veliki. Real i Barcelona možda i jesu ispred nas prema nekim parametrima, ali i mi smo svojim zalaganjem dobili šansu da igramo protiv najboljih i nalazimo se na zasluženom mjestu", kazao je Gabi.

Komentirajući predstojeći polufinalni susret Lige prvaka protiv Chelseaja, Gabi je kazao da je jedini cilj pobjeda.

"Taktički gledano, čeka nas veoma težak meč. Oba tima znaju kako da upotrijebe svoje najbolja oružja. Mi ćemo iskoristiti svoju prednost kolektivne igre i vjerujemo u uspjeh", tvrdi Gabi.

Osvrnuvši se i na pobjede nad Barcelonom proteklih sedmica, Gabi je kazao da su na teren izašli sa sloganom nedavno preminulog legendarnog trenera Luisa Aragonesa "pobjeda, pobjeda i samo pobjeda". Dodavši da im je taj mentalitet donio uspjeh, Gabi je kazao da će i u narednim susretima slijediti isti moto velikog trenera.

"Trenutno se veoma dobro osjećamo. Cijelu sezonu smo igrali timsku igru. Sedam mjeseci napornog rada je iza nas. Svjesni smo da je preostalo jako malo do kraja sezone. Uzbuđenja ne nedostaje u timu, ali sva naša pažnja i koncentracija je trenutno na meču protiv Chelseaja. To nam je sada najvažniji korak", kazao je kapiten Atletico Madrida Gabi.

Na upit novinara, kako se na terenu snalazi sa turskim reprezentativcem Ardom Turanom, Gabi je kazao da je uvijek zadovoljstvo igrati sa takvim fudbalerom, koji se dobro adaptirao i koji je jedan od najvažnijih igrača u timu.