Život u izolaciji
42

Kapiten Atalante: Teško je, u iskušenju smo da otvaramo frižider svakih 10 minuta

K. H.
Alejandro Papu Gómez (Foto: EPA-EFE)
Alejandro Papu Gómez (Foto: EPA-EFE)
Kapiten Atalante Alejandro Darío Gómez u razgovoru za italijanske medije otkrio je kako svakom profesionalnom nogometašu teško pada izolacija usljed pandemije koronavirusa.

Gomez je rekao da svi nogometaši u izolaciji često dolaze u iskušenje da otvaraju frižider te da se prekomjerno hrane, iako je poznato da moraju voditi računa o tome šta i koliko jedu.

"Ne znamo šta večerati, a poznato je da nogometaš mora voditi računa o ishani i da sve reguliše na najbolji mogući način. Kako smo posljednjih sedmica zatvoreni, dolazimo do iskušenja da otvaramo frižider svakih 10 minuta", kazao je Gomez.

On je nakon toga istakao da će se biti teško vratiti na teren, a da se to posebno odnosi na utakmice koje će se preko ljeta igrati na temperaturi većoj od 30 stepeni.

"Sigurno će biti teško kada se vratimo na teren poslije dva mjeseca. Bit će teško igrati takmičarske utakmice, a posebno se to odnosi na ljeto kada će biti preko 30 stepeni. Mi nismo navikli igrati u takvim uslovima", kazao je ovaj napadač Atalante.

Gomez je bio akter utakmice koja je u Italiji nazvana "biološka bomba" između Atalante i Valencije, a na kojoj je iz Bergama u Milan stiglo 40.000 navijača ovog kluba.