Zidane otišao
71

Kandidati za klupu Real Madrida: Pochettino favorit, Löw i Wenger također u opticaju

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Francuski stručnjak Zinedine Zidane iznenadno je odlučio napustiti klupu Real Madrida nakon što je dvije i po godine trenirao Kraljevski klub, a već sada su se pojavila imena potencijalnih kandidata za izuzetno vruću stolicu prvaka Evrope.

Kao prvi favorit za upražnjeno mjesto novog trenera Real Madrida navodi se menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino koji je nedavno potpisao novi petogodišnji ugovor s timom iz sjevernog Londona, ali navodno u svom ugovoru ima klauzulu da može napustiti klub ukoliko intersovanje za njega pokažu PSG i Real Madrid.

Kao drugi kandidat navodi se selektor reprezentacije Njemačke Joachim Löw, ali bi on na klupu Real Madrida došao tek nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji koje počinje 15. juna.

Također, jedan od favorita je i bivši menadžer Arsenala Arsene Wenger koji je u više navrata tokom svoje karijere odbijao Pereza i nije želio napustiti Topnike zarad preuzimanja Kraljevskog kluba. Ipak, situacija je sada potpuno drugačija, Wenger je nakon 22 godine dobio otkaz u Arsenalu i moguće je da će ga Perez opet pozvati.

Zidane je na konferenciji za medije otkrio kako Real Madrid treba potpuno novu metodologiju rada i da rezultati sljedeće sezone s njim na klupi sigurno ne bi bili zadovoljavajući.

Među potencijalnim kandidatima nalaze se i Antonio Conte koji bi mogao napustiti Chelsea, ali i Maurizio Sarri koji je trenutno najbliže menadžerskoj poziciji upravo u Chelseaju.

Bilo kako bilo, naredni dani bit će veoma zanimljivi u Madridu, a Florentino Perez koji navodno želi potpunu rekonstrukciju Kraljevskog kluba morat će donijeti izuzetno tešku odluku. Nakon tri uzastopne titule Lige prvaka teško je naći dostojnu zamjenu za Zidanea.