Nogomet
144

Kanatlarovski: Došao sam da svojim znanjem i iskustvom pomognem Veležu

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Sa sat zakašnjenja zbog gužve u saobraćaju na relaciji Bitola – Mostar, na stadionu u Vrapčićima pojavio se Dragan Kanatlarovski.

Dospio je sat nakon velikog skupa podrške koji su upriličili Veležovi navijači za igrače ovog kluba, odnosno po okončanju treninga koji su predvodili Dženan Zaimović i Adis Obad.

Uspio je pozdraviti sve igrače, upoznati se sa pojedinim članovima Uprave, te obratiti se strpljivim novinarima uz izvinjenje zbog predugačkog čekanja.

“Znam kakva je situacija, ali ja sam spreman za kvalitetan rad bez obzira što je već sad na meni veliki pritisak, a pretpostavljam i na ljudima koji su me angažovali. Svi ćemo dati sve od sebe kako bismo izašli iz krize i na kraju opstali. Nadam se da ću svojim iskustvom doprinijeti da se situacija promijeni“, rekao je Kanatlarovski uz opasku da će zahtijevati mnogo rada i disclipline.

Sa kvalitetom igrača sa kojima će od sutra sarađivati donekle je upoznat. Neke od ranije poznaje, gledao je par snimaka dosadašnjih mečeva, a stigao je i uživo sa tribina stadiona Pecara pogledati duel Široki Brijeg – Velež.

“Jedno je ipak gledati, a nešto posve drugo raditi na terenu. Ja već od sutra počinjem da radim i želim da pobijedim već na prvoj utakmici u subotu“, dodao je makedonski stručnjak.