Nogomet
4

Kampanja "Voliš Slobodu? Pokaži!": Načelnik Tuzle prvi kupac godišnjih ulaznica

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Na stadionu Tušanj u Tuzli kupovinom godišnjih ulaznica označen je početak kampanje "Voliš Slobodu? Pokaži!". Prvu godišnju ulaznicu kupio je načelnik Jasmin Imamović po cijeni od 100 KM, a isto je učinilo i nekoliko općinskih vijećnika.

Spekuliše se kako će "gradski oci" kupiti 100 godišnjih ulaznica po cijeni od 100 KM i na taj način, pored redovne općinske novčane tranše, pomoći rad kluba sa svijetlom tradicijom.

Načelnik Imamović je u kraćem razgovoru naveo kako su se košarka i odbojka vratile na premijerligaške terene, te da očekuje kako će tim putem krenuti i FK Sloboda.

Donaciju klubu u iznosu od 1.500 KM uručili su i čelnici UG "Prijatelji Slobode", a narednih dana očekuje se uključenje u kampanju i svih drugih građana kojima je Sloboda u srcu.

U narednom periodu planirano je da se brendiraju proizvodi FK Sloboda, a da se prodaja "sportskih paketa" obavi u privrednim subjektima. Također, planira se organizacija crveno-crne noći i drugih manifestacija, kako bi se finansijski podržao rad kluba.

Podsjetimo, Sloboda u novembru proslavlja 94. rođendan, a posljednje dvije sezone igra u Prvoj ligi FBiH.