Nogomet
6

Kamerunci pokrenuli istragu o navodnoj namještaljci protiv Hrvatske

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Iz Kamerunskog nogometnog saveza su potvrdili da će istražiti glasine o tome da je utakmica protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Brazilu bila namještena.

Njemački Der Spiegel je objavio da je stanoviti Singapurac Wilson Raj Perumal prije utakmice izjavio da će rezultat biti 4-0 za Hrvatsku i da će Kamerun u prvom poluvremenu dobiti crveni karton. Tako se i dogodilo: naša je reprezentacija u 2. kolu grupe A došla do uvjerljive pobjede, a posao joj je olakšao Alex Song koji je u prvom poluvremenu isključen nakon što je iz čista mira udario laktom Marija Mandžukića. Perumal je navodno izjavio i da Kamerun u svojoj ekipi ima sedam "trulih jabuka", a na to se osvrnuo i predsjednik Kamerunskog nogometnog saveza Joseph Owona.

"Nedavne optužbe za prevaru, vezane uz kamerunski nastup na Svjetskom prvenstvu, posebno uz utakmicu protiv Hrvatske, kao i priče o sedam trulih jabuka, ne odražavaju vrijednosti i načela koja promiče naš savez u skladu s FIFA-inim kodeksom ponašanja i moralom naše nacije. Želimo informisati javnost da je naša administracija zatražila od Etičke komisije da pokrene istragu", poručio je Owona.

"Snažno se zalažemo za korištenje svih potrebnih sredstava kako bi se ovo pitanje riješilo u najkraćem mogućem roku. U međuvremenu zahtijevamo da se sve informacije vezane uz ovaj slučaj, dok ne budu iznesene pred našom Etičkom komisijom, tretiraju kao puke pretpostavke. Želimo istaknuti da u 55 godina postojanja naš savez nikad nije bio kažnjen, upleten ili povezan s namještanjem rezultata ili prevarama bilo kakve vrste", zaključio je Owona.