Strah od velikih nereda
64

Kamere snimile haos iz Napulja: Ispaljeni projektili na navijače Frankfurta

D. P.
Navijači Napolija čekali su goste (Foto: Screenshot)
Navijači Napolija čekali su goste (Foto: Screenshot)
Navijači Napolija s ispaljenim projektilima "poželjeli su dobrodošlicu" pristalicama Eintrachta iz Frankfurta uoči večerašnje utakmice osmine finala Lige prvaka.

Utakmica visokog rizika zbog navijača, trebala je rezultirati tako što ćemo na tribinama imati samo domaće pristalice. Zvanično, navijačima Eintrachta zabranjen je dolazak na gostovanje, ali to se nije dogodilo.

Veliki broj navijača iz Njemačke stigao je u Napulj, gdje se večeras igra revanš-susret osmine finala Lige prvaka. To je donijelo i prve nerede.

U noći s utorka na srijedu dogodio se pravi haos. Navijači Napolija čekali su autobus s gostujućim pristalicama i onda su ispalili dva projektila dok su se navijači Frankfurta vozili.

Srećom, rečeno je da nema povrijeđenih. Međutim, postoji ozbiljan strah da bi se dvije grupe mogle sukobiti na stadionu Diego Armando Maradona večeras.

Ni tokom prve utakmice u Ligi prvaka nije bilo mirno. Dogodilo se nekoliko navijačkih sukoba u Frankfurtu prije tri sedmice, što je rezultiralo hapšenjima i povrijeđenim navijačima.