Nogomet
58

Kamber: Želju će dočekati pun stadion, trebaju izdržati početne nalete domaćih

Piše: Edin Isanović
Foto: EPA
Foto: EPA
Đorđe Kamber, nekadašnji nogometaš Željezničara, već sedam godina igra u mađarskoj ligi. Odlično poznaje stanje u Ferencvarošu. Za Klix.ba kaže kako je tim iz Budimpešte blagi favorit u meču sa Plavima.

"Objektivno, veće šanse za plasman u narednu rundu ima Ferencvaroš. Duže vrijeme su u odličnoj formi. U ovom trenutku su najorganizovaniji klub u Mađarskoj. Doveli su i nekoliko kvalitetnih pojačanja. Također, imaju i najmoderniji stadion koji će vjerovatno biti pun. Nogometaši će imati osjećaj da igraju u jednoj od najboljih liga Evrope", kaže Kamber za naš portal.

Đorđe, koji trenutno nastupa za Honved iz Budimpešte, vjeruje kako Željo neće pokleknuti pred sjajnom atmosferom.

“Važno je da Plavi izdrže očekivane nalete u uvodnim minutama. Mislim da bi gostima odgovarao i remi. Trebaju igrati maksimalno koncentrisano od prvog do posljednjeg minuta. Nadam se da će u uzvrat ući s povoljnim rezultatom jer pred Manijacima i veće ekipe mogu pasti”, kaže bivši igrač Željezničara.

Za kraj je dodao kako su igrači Ferencvaroša fenomenalno fizički spremni. Također, kako tvrdi, imaju i sjajan napad.

"Osam igrača konstantno napada. Željin najbolji odgovor bi bio u kontrama. Tu su najslabiji, a trenutno imaju problema na stoperskim pozicijama i to treba iskoristiti", zaključio je Kamber.