Silvio Berlusconi
0

"Kaku bismo dočekali raširenih ruku"

Totalsport
Berlusconi i Kaka
Berlusconi i Kaka
Milanov vlasnik Silvio Berlusconi bio bi oduševljen eventualnim povratkom brazilskog playmakera Kake iz Real Madrida na San Siro.

U Realu navijači sve više gube strpljenje s Kakom, koji se uslijed problema s povredama nikako ne može vratiti u formu. Kaka je prvi nastup ove sezone upisao tek u januaru. Ukupno je ove sezone odigrao samo osam utakmica u Primeri, uz dva postignuta pogotka, te tri u Kupu kralja, u kojima nije bio strijelac.

Kaka je Real Madrid stigao iz Milana 2009. godine u transferu vrijednom 65 miliona eura. Španski As nedavno je pisao kako ga je ''kraljevski klub'' naumio prodati u junu.

"Povratak Kake? Dočekali bismo ga raširenih ruku. Jednako je velik i kao igrač i kao osoba", rekao je talijanski premijer.

Ipak, Milan nije poduzeo nikakve korake kako bi svog bivšeg asa i najboljeg nogometaša svijeta 2007. godine vratio u svoje redove.

"Nisam razgovarao s našim potpredsjednikom Adrianom Gallianijem o toj temi. Ne znamo ništa o njegovoj situaciji u Real Madridu. No, oduševio bi nas njegov povratak", ponovio je Berlusconi.