Ocjene Sofascorea
89

Kako su odigrali Zmajevi protiv Luksemburga: Samo nekoliko igrača nije u potpunosti razočaralo

E. B.
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Nogometaši Bosne i Hercegovine sinoć su se obrukali u Luksemburgu (4:1) u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Euro, a teško je ustanoviti ko je bio najgori među Zmajevima.

Kompletna ekipa je djelovala nepovezano, ni u jednom trenutku nismo izgledali ni kao ispodprosječna ekipa, a bh. javnost je ogorčena na sve one koji su sinoć 99 minuta statirali i gledali kako Luksemburžani pune našu mrežu.

Selektor Milošević je nakon susreta donekle pohvalio samo dvojicu Harisa, Tabakovića i Hajradinovića, a specijalizovani nogometni portal Sofascore je naše igrače "nagradio" zanimljivim ocjenama.

Ubjedljivo najgori sinoć je, prema Sofascoreu, bio golman Nikola Vasilj koji je dobio mizernu ocjenu 5,6. To nije ni čudno s obzirom da je primio 4 gola iz 5 udaraca, a prilikom nekih golova se nije ni pomakao i pokušao odbraniti.

Iza njega je odmah Amir Hadžiahmetović koji je dobio mizernu ocjenu 5,7 i pored toga što je bio skoro bez greške u dodavanjima (25/26), a to dovoljno govori o njegovoj igri sinoć. Uostalom, nije ga Milošević bez razloga ostavio u svlačionici na poluvremenu.

Najbolje su ocijenjeni Renato Gojković i Smail Prevljak koji su dobili 7,4. Gojković je dobio solidnu ocjenu zbog postignutog pogotka, dok je Prevljak za deset minuta na terenu dobio tri od četiri duela, te je kreirao veliku priliku kada je Ermedin Demirović promašio zicer.

Uz Gojkovića i Prevljaka, ocjenu veću od 7 je dobio samo Haris Hajradinović (7,0), što dovoljno govori o tome kako su Zmajevi izgledali sinoć u Luksemburgu.