Nogomet
0

Kako se skijaš Schweinsteiger zabio u drvo

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U novom broju Championsa, službenog časopisa Lige prvaka, zvijezda Bayerna Bastian Schweinsteiger otkrio je koji su ljudi najviše obilježili njegovu nogometnu karijeru i utjecali na nju.

Svakako najzanimljivija priča je vezana uz Felixa Neureuthera, ponajboljeg njemačkog skijaša današnjice i velikog Schweinsteigerovog prijatelja. Obojica su se u mladosti bavila i nogometom i skijanjem, a na stazama je, dakako, uspješniji bio Neureuther koji je prijatelju redovno nabijao komplekse.

Današnji veznjak Bayerna ga je samo jednom uspio pobijediti, a kada je krenuo po trofej za trijumf u toj utrci, zabio se u drvo i završio u bolnici. Pehar je na kraju u prijateljevo ime primio Neureuther.

Među najvažnije je osobe u svojoj karijeri Schweinsteiger svrstao i svojeg nogometnog trenera u dječačkim danima Uda Wannecka. Jednom je prilikom ekipa Rosenheima nastupila na turniru u Švedskoj i osvojila peto mjesto u konkurenciji 76 klubova. Schweinsteiger, međutim, u trenerovom domu nije mogao zaustaviti suze jer je peto mjesto smatrao velikim neuspjehom. Deset godina kasnije Wanneck ga je podsjetio na taj događaj, a Schweinsteiger tvrdi da danas nije tako loš gubitnik.

Spomenuo je popularni Schweini, među ostalima, i sadašnjeg trenera Bayerna Louisa van Gaala koji ga je s desne strane u veznom redu prebacio u centar.

"Napokon sam dobio priliku zaigrati na svojoj najboljoj poziciji. Naravno da sam zbog toga zahvalan Van Gaalu", kazao je njemački reprezentativac.

Za kraj je u nabrajanju važnih osoba svoje karijere ostavio veznjaka Chelseaja Franka Lamparda. Mnogima je nepoznat podatak da je upravo engleski nogometaš uzor Schweinsteigeru koji smatra da na toj poziciji nema boljeg igrača na svijetu.

Nakon što je Njemačka na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u osmini finala pobijedila Englesku, ova su dvojica nogometaša razmijenila dresove. Svega nekoliko dana kasnije je Schweinsteiger viđen kako u Lampardovom dresu hakla nogomet s prijateljima u popularnom Engleskom vrtu u Münchenu.

Ostrvski mediji nisu propustili priliku da cinično primijete kako napokon jedan talentirani igrač nosi engleski dres.