Otkriće španskih medija
36

Kako se "riješiti" najplaćenijeg trenera na svijetu: Atletico prijeti Simeoneu posebnom klauzulom

K. H.
Diego Simeone (Foto: EPA-EFE)
Diego Simeone (Foto: EPA-EFE)
Argentinski stručnjak Diego Simeone mogao bi ostati bez posla na kraju ove sezone ukoliko se s Atletico Madridom na plasira u Ligu prvaka naredne sezone, javlja španski radio Cope.
Oni sugerišu da bi Simeone na kraju ove sezone bez ikakvog obeštećenja mogao dobiti otkaz ukoliko se Jorgandžije ne plasiraju u Ligu prvaka, odnosno ukoliko budu igrali Evropsku ligu, a klub navodno ima čak i oslobađajuću klauzulu u ugovoru ukoliko se ovaj uslov ispuni.

Simone je tokom prethodnih deset godina vratio Atletico Madrid u vrh svjetskog nogometa, a s dva finala Lige prvaka, još dva polufinala, dva finala Evropske lige i dva evropska Superkupa donio je klubu zaradu veću od 300 miliona eura. Uz to, osvojio je dvije titule prvaka.

Zbog toga su ga čelnici ovog kluba ranije nagradili najboljim ugovorom na svijetu za jednog trenera, a on na mjesečnoj bazi zaradi 3,3 miliona eura bruto. Dodaje se i to da on ima ugovor do kraja sezone 2023/24.

Atletico je i dalje favorit za plasman u Ligu prvaka, ali niz od jedne pobjede u posljednje četiri prvenstvene utakmice doveo je do nešto nervoznijeg završetka sezone nego što su očekivali, što je vjerovatno i razlog ovakvih pisanja španskih medija.

Četiri kola prije kraja španske La Lige Atletico Madrid je na četvrtom mjestu sa 61 osvojenim bodom, što je u konačnici tri više od Betisa koji je peti i pet bodova više od Real Sociedada.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore