Na vrhuncu karijere
31

Kako se ostvarilo predviđanje Real Madrida za Icardija i njegovu suprugu Wandu

H. H.
Icardi i Wanda su u braku sedam godina (Foto: EPA-EFE)
Icardi i Wanda su u braku sedam godina (Foto: EPA-EFE)
Real Madrid godinama je tražio partnera za Karima Benzemu u vrhu napada, a jedna od opcija za Kraljeve bio je i Mauro Icardi. Iako je bio na vrhuncu karijere, čelnici Reala su tada procijenili da bi zbog nedsicipline koja ga je uvijek pratila, sjajni Argentinac mogao izazvati probleme u svlačionici.

Tako je bilo u januaru 2017. godine i naljeto 2018. kada je Argentinac bio na vrhuncu u Interu, ali u Madridu su procijenili da Icardi jednostavno nije nogometaš za njih i da je bolje da ga ne dovode.

Naravno, to nije zbog nogometnih kvaliteta, koje su neosporne, već zbog kontrovezi koje je izazivao i još uvijek izaziva s Wandom Narom, suprugom i svojom zastupnicom.

"Ne možemo ga dovesti i to nije njegova krivica", kazali su u Realu, posmatrajući njegovu suprugu koja je izazivala polemike svojim nastupima na italijanskoj televiziji, gdje je stalno govorila o igri Intera i kritikovala trenere i članove uprave kada je klub prolazio kroz teške trenutke, što je nerijetko u probleme dovodilo i Icardija.

Čak su i Interu shvatili da njegovo ime moraju "izbrisati", iako je bio kapiten i najbolji igrač kluba. Prvo su ga poslali na tribine, a potom prodali PSG-u.

Sada se i PSG našao u komplikovanoj situaciji, nakon ne baš profesionalnog stava Icardija, koji je zbog bračnih problema propustio nekoliko treninga, a čak je navodno i nagovijestio odlazak ukoliko se Wanda razvede od njega.

Wanda je inače i Icardijeva menadžerica, a početak njihove veze bio je kontroverzan jer je Argentinika zbog Maura napustila nogometaša i njegovog dobrog prijatelja Maxija Lópeza.

Njihov brak je tokom proteklih sedam godina bio vrlo stabilan, ali posljednjih dana javile su se turbulencije koje bi mogle dovesti do konačnog prekida. Čini se da se predviđanje čelnika Reala pokazalo tačnim i da nisu pogriješili kada su odbili da ga dovedu.