Saznaje Klix.ba
99

Kako je protekla haotična sjednica u kojoj Azmir Husić još nije uspio preuzeti FK Sloboda

S. G.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U utorak, 27. juna održan je sastanak neformalne komisije čiji je zadatak bio utvrditi novi model popunjavanja skupštine, kao i predložiti izmjenu i doradu postojećeg statuta.
Sastanku su prisustvovali Adnan Omerović (predstavnik ispred UG Fukare 1987), Amir Smajlović (predstavnik ispred Azmira Husića), Eldar Jusufović (predstavnik ispred FK Sloboda), Aleksandar Jović (predstavnik ispred UG Prijatelji Slobode, Denis Karić (privremeni predstavnik ispred RSD Sloboda) i Gradimir Crnogorac (predstavnik ispred UG Veterani FK Sloboda).

Sastanak je bio i turbulentan jer je na njega neposredno nakon početka sastanka nepozvano upao veći broj pripadnika navijačke grupe Fukare koji su došli da podrže imenovanje Husića koji je nakon upada došao i sam na sastanak neformalne komisije.

Predstavnici ove navijačke grupe jučer su naveli kako su predstavnik UG Prijatelji FK Sloboda Aleksandar Jović te predstavnik kluba FK Eldar Jusufović odbili potpisati pomenuti dokument. Kako saznajemo, smatrali su da je u takvoj atmosferi bilo nemoguće raditi i diskutovati.

Portal Klix.ba je u posjedu zapisnika s jučerašnje sjednice na kojoj je glavnu riječ imao upravo Husić diktirajući imena za skupštinu i Upravni odbor.

Husić je prije par dana potpisao Memorandum o razumijevanju sa predstavnicima FK Sloboda zahvaljujući kojem će on imati ekskluzivno pravo da imenuje novi Upravni odbor ovog kluba.

Podsjetimo, Sloboda je prošle sezone ispala iz Premijer lige BiH, a u narednoj ćemo je gledati u Prvoj ligi Federacije.

Ko će biti na njenom čelu u pohodu na povratak u društvo najboljih ostaje da se vidi.