Mašina za postizanje golova
0

Kako je El Shaarawy zadržao krijestu na glavi i dobio odmor u Dubaiju

Klix.ba
Stephan El Shaarawy (Foto: AFP)
Stephan El Shaarawy (Foto: AFP)
Prije pola godine Zlatan Ibrahimović bio je najvažniji igrač Milana i jedini komentari o Stephanu El Shaarawyju odnosili su se na njegovu frizuru, a Rino Gattuso ga je ogovarao jer je čupao obrve.

"Nadam se da će dati bar 15 golova, ako ne uspije, ošišat ću mu krijestu na glavi. Međutim, ako postigne sedam golova prije Božića, platit ću mu ljetovanje", rekao je kapiten Milana Massimo Ambrosini proteklog ljeta.

El Shaarawy je cilj ostvario već u oktobru, nakon čega je Ambrosini rekao da će mu platiti ljetovanje na Karibima, ako da 10 golova prije Božića. El Shaarawy je trenutno vodeći strijelac Serije A sa 14 ligaških golova, a Ambrosini je ovog puta bio mudriji i nije podizao ulog.

Sada, kada je osigurao all-inclusive odmor u Dubaiju na Ambrosinijev račun, El Shaarawy se već uklopio u Milan onako kako je to učinio Ibrahimović, piše Goal.com.

Prošle godine, Milan je dao 80 golova u Seriji A i Ligi prvaka, a Ibrahimović je bio zaslužan za njih 43. Dao je 33 gola i 10 puta je asistirao. Ove sezone, El Shaarawy je na isti način odgovoran za 17 golova, što je polovina golova koje je Milan dao u Seriji A ove sezone.

Nogometaš je prošle sedmice napunio 20 godina i u Milanu polažu velike nade u njega te ga porede sa Brazilcem Neymarom. Nekoliko trenera je potvrdilo da se radi o vanserijskom talentu, a čak se i Gattuso ugrizao za jezik i priznao da je pogriješio.