Na današnji dan
14

Kako je Barcelona natjerala Fergusona na opravdanje koje nikad nije upotrijebio

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nikad nisam igrao protiv bolje ekipe i zato nije sramota izgubiti od Barcelone, priznao je sir Alex Ferguson nakon utakmice finala Lige prvaka između Manchester Uniteda i Barcelone koja je odigrana na današnji dan prije devet godina na Wembleyu.

Ekipa Pepa Guardiole je tada ostvarila pobjedu golovima Pedra, Messija i Ville, dok je počasni pogodak za Crvene vragove postigao Rooney.

Bila je to jedna od najboljih partija Messija u karijeri, a United ni u jednom trenutku nije bio blizu Kataloncima, čak i kada je izjednačio iz jedinog udarca u okvir gola na tom susretu.

[TWITTER]1265919541676212225[/TWITTER]

Prije Rooneyjevog izjednačenja, Pedro je zabio za Barcelonu, koja je vrlo brzo u drugom poluvremenu potpuno dokrajčila engleski klub.

Prvo je Messi postigao 12. pogodak u Ligi prvaka te sezone za 2:1, a konačni rezultat postavio je Villa fenomenalnim udarcem u rašlje.

U šampionskoj ekipi Barcelone igrali su Valdes, Abidal, Pique, Mascherano, Alves, Busquets, Iniesta, Xavi, Pedro, Messi i Villa. Priliku s klupe dobili su Puyol, Keita i Afellay.

S druge strane, Ferguson je na teren izveo tim u sastavu: Van Der Sar, Evra, Vidić, Ferdinand, Fabio, Park, Giggs, Carrick, Valencia, Rooney i Hernandez. U nastavku su priliku dobili još Nani i Scholes.