Nejasan status u klubu
100

Kako je Amer Gojak postao najveća enigma u Dinamu nakon povratka iz Italije

K. H.
Foto:  Goran Stanzl/Pixsell
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Bosanskohercegovački veznjak i nogometaš zagrebačkog Dinama Amer Gojak najveća je enigma ovog kluba nakon što se početkom ove sezone vratio iz Torina, pišu Sportske novosti u tekstu povećenom bh. igraču.

Oni navode kako je vrlo moguće da je između Gojaka i trenera Damira Krznara nastao "kratki spoj" te da je, ukoliko je to tačno, nejasno zbog čega su Modri insistirali na njegovom povratku u Dinamo.

"Zašto je Gojak pao tako duboko u drugi, čak i treći plan? U ono malo minuta što je igrao ne može se zaključiti da je Gojak u nekoj strašno lošoj formi, nije niti stigao nešto pokazati. Je li tu nastao neki novi 'kratak spoj' ili Damir Krznar ne vidi Gojaka u svojoj ideji igre? Čak niti kao jednu od prvih alternativa? Ako je tako, zašto su uopće toliko insistirali u Dinamu na njegovom povratku, bili spremni rizikovati i kaznu sazna li se da trenira s njima?", pitaju se kolege sa Sportskih novosti i nastavljaju dalje:

"U svakom slučaju, Gojak je trenutno ponajveća maksimirska enigma, no neki razlog zašto igrač koji je zabio neke važne i historijske golove za Modre igra toliko malo sigurno postoji. Vidjet ćemo vrlo brzo hoće li mu se status promijeniti, hoće li do zimske pauze više igrati ili njega u Dinamu, zapravo, ne računaju. Uprkos velikom ljetnom presingu na njega i Torino."

Gojak je u ovoj sezoni igrao na 12 mečeva Dinama, no skupio je mizernih 358 minuta, s obzirom na njegov kvalitet i sve što je u prošlosti uradio za ovaj klub. U HNL-u je odigrao pet mečeva, a tu je upisao i jedinu asistenciju.

S druge strane, nedavno je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Zmajeva protiv Kazahstana, a u meču protiv Ukrajine na terenu je proveo 57 minuta.

Što se tiče avanture u Torinu, kada se sve sumira, Gojak je odigrao ukupno 17 mečeva na kojima je postigao jedan pogodak i upisao jednu asistenciju.