Postao poznat
0

Kako je 10-godišnjak prevario oca i došao do Ronalda, UEFA izrekla kazne za utrčavanja na teren

H. H.
Dječak Berat s Cristianom Ronaldom (Foto: EPA-EFE)
Dječak Berat s Cristianom Ronaldom (Foto: EPA-EFE)
Šest navijača utrčalo je na teren na utakmici između Portugala i Turske, a sve kako bi došli do Cristiana Ronalda, no posebnu pažnu privukao je 10-godišnji dječak koji je zbog toga prevario i oca.

Svi su kažnjeni zabranom dolaska na stadione do kraja Eura, osim 10-godišnjeg dječaka koji je imao sreće da se izvuče samo sa upozorenjem.

Fotografije turskog dječaka po imenu Berat postale su hit na internetu jer je, uz podršku publike, uspio da prođe pored nekoliko članova osiguranja i napravi selfie s Ronaldom.

Nakon svega, Nijemci su kontaktirali njegovog oca Cetina, također prisutnog na utakmici, koji je otkrio da ga je Berat lagao o odlasku u toalet, a zatim utrčao na teren.

"Ne bih to ponovio, jer sam se bojao da ćemo morati da platimo mnogo novca za kaznu", kazao je Berat za Bild.

Ipak, poručio je da je ispunio san fotografijom s Ronaldom, iako mu prijatelji nisu vjerovali kada je najavio da će utrčati na teren i napraviti selfie.

Konačno, UEFA je nakon sve češćih ulazaka navijača na teren odlučila da poveća broj redara na utakmicama i do kraja takmičenja ne bi trebali gledati slične ispade kao na utakmici između Portugala i Turske.