Otkriveni detalji
108

Kako i zašto je Džeko odbio Juventus: Klubovi dogovorili veliki posao, bh. nogometaš stopirao

D. P.
Džeko i Cuadrado mogli su zamijeniti klubove (Foto: Twitter)
Džeko i Cuadrado mogli su zamijeniti klubove (Foto: Twitter)
Prije dva dana pojavila se senzacionalna vijest o tome da je Edin Džeko odbio Juventus, a priča je danas dobila nastavak kojeg prenosi Corriere dello Sport.
Alfredo Pedulla, ugledni italijanski novinar, ekskluzivno je objavio prije dva dana da je Džeko odlučio odbiti Juventus. To je iznenadilo mnoge, a Corriere dello Sport je danas potvrdio tu informaciju i donio nastavak priče.

Iako su u pitanju veliki rivali na terenu i van njega, Juventus i Inter nerijetko sarađuju na transfer-tržištu, a tako je bilo i ovoga ljeta.

Dva italijanska velikana dogovorila su razmjenu nogometaša. U jednom pravcu krenuo bi Edin Džeko, a u drugom Juan Cuadrado. Dvojicu nogometaša veže to što ulaze u posljednju godinu ugovora sa svojim timovima.

Nakon što su dogovorili razmjenu, Edin Džeko je sve stopirao. Kapiten nogometne reprezentacije BiH nije želio da čuje za odlazak iz Intera i posao je propao.

Razlog je to što je Džeko zadovoljan u Interu i silno motivisan za ostanak u klubu, a Corriere dello Sport tvrdi i da Juventus ne bi mogao da mu pruži novac kojeg ima na Meazzi trenutno.

S jedne strane, Juventus je želio dovesti Džeku koji bi nadopunjavao mjesto u vrhu napada u nedostatku Dušana Vlahovića. S druge strane, Inter bi dobio pojačanje na krilu koje donosi iskustvo osvajanja velikih trofeja.

Džeko je već godinama želja Juventusa i u nekoliko navrata bio je nadomak prelaska u torinskog velikana, ali se to nikada nije dogodilo. Sada je sam odlučio da ne postane nogometaš Stare dame.