Otvorio dušu
146

Kaka: Uništio me transfer u Real, još patim zbog poraza u Istanbulu

Klix.ba
Kaka (Foto: EPA-EFE)
Kaka (Foto: EPA-EFE)
Legendarni Milanov nogometaš Kaka oglasio se nakon dugo vremena i u razgovoru za brazilske medije otvorio dušu te ispričao kako se kaje što je napustio Milan 2009. godine.

"Prihvatio sam poziv Reala tog ljeta, ali sam nakon transfera u Madrid bio potpuno uništen i nikada više nisam ponovio izdanja te utakmice kakve sam igrao za Milan. Pogubio sam se, a cijela Španija je željela da mi vidi leđa, čak i Jose Mourinho, s kojim nisam mogao da radim. Nikada mi nije dao šansu da mu dokažem da nisam zaboravio da igram nogomet, tako da nisam ni imao šanse da se vratim u formu", izjavio je Kaka.

Brazilac je istakao da mu je religija pomogla da preboli teške trenutke u Madridu.

"Molio sam se svakoga dana, vrijedno trenirao, ali mi trener nije omogućio da steknem samopouzdanje. Shvatio sam da ne mogu s Mourinhom, da nismo programirani da radimo jedan s drugim i jedva sam dočekao da odem iz Reala, iako je kasnije izjavio da sam bio jedan od najboljih profesionalaca sa kojima je ikada radio", kaže Kaka.

Najgora sjećanja na Milan dosežu do Istanbula 2005. godine.

"Najteže mi je pao poraz u finalu Lige prvaka od Liverpoola. Bila je to najteža i istovremeno najveća lekcija koju sam dobio u nogometu. Naučio sam da ne mogu da kontrolišem svaku pobjedu. Tim je bio jedan od najboljih u historiji kluba, odbrana vjerovatno najbolja svih vremena, ali smo primili tri gola za šest minuta. Nestvarno...", zaključio je Kaka.