Nogomet
0

Kaka mora zaslužiti svoj poziv u reprezentaciju

Totalsport
Kaka
Kaka
Trener brazilske nogometne reprezentacije Mano Menezes izostavio je igrača Real Madrida Kaku s popisa nogometaša koji će se suprotstaviti Njemačkoj u prijateljskoj utakmici koja je na rasporedu 10. augusta.

Dede, Ralf, Luiz Gustavo, Renato Augusto, Fernandinho i Jonas su šestorica novih igrača u brazilskoj reprezentaciji koji su dobili prednost ispred iskusnog Kake, nekad najboljeg nogometaša svijeta.

"Trenutno tražimo pouzdane igrače u ovoj fazi tranzicije naše reprezentacije. O Kaki ovisi hoću li ga zvati u reprezentaciju ili ne. Bio sam od početka jasan i ne vidim zašto bih ga trebao zvati i ponovo isprobavati. On poziv mora izboriti svojom formom i nastupima", smatra Menezes.

Brazilska nacija bila je vrlo kritična prema reprezentaciji i selektoru zbog nedostatka maštovitosti u napadu na nedavno završenom južnoameričkom prvenstvu Copa Americi.

"Kad ne ostvarite dobar rezultat, svi počinju postavljati pitanja treneru i jedini način da to zaustavimo je da počnemo pobjeđivati. Osigurat ću da postanemo konstantniji u igri i da se vratimo našem prepoznatljivom stilu igre - rizičan, ali nogomet kakav svi žele vidjeti", zaključio je Menezes.