Izabrao Argentinca
7

Kaka birao između Ronalda i Messija: Oni su među najboljih pet igrača u historiji

K. H.
Kaka u dresu Milana (Foto: EPA-EFE)
Kaka u dresu Milana (Foto: EPA-EFE)
Brazilac Kaka izabrao je Argentinca Lionela Messija ispred Portugalca Cristiana Ronalda na pitanje koji od pomenute dvojice igrača je kvalitetniji, odnosno koga bi on prije izabrao.

Kaka je igrao s Ronaldom u Real Madridu, ali je bez obzira na to birao Messija za kojeg je rekao da je čisti talenat. Ipak, da njegove izjave ne stvore neku eventualnu tenziju, biranim riječima pričao je o bivšem saigraču za kojeg je rekao da spada među pet najboljih svih vremena, baš kao i Messi.

Ovaj legendarni igrač Milana istakao je da Ronaldo pored svih vještina ima i mentalnu snagu te da ga želja za pobjedom konstantno gura naprijed.

"Igrao sam s Cristianom i on je zaista nevjerovatan, ali biram Messija. On je genije, čisti talenat, ima nevjerovatan način na koji igra. Opet, moram reći da je Ronaldo mašina, pored toga što je jak, brz i moćan, mentalno je presnažan. Uvijek želi pobijediti i uvijek želi igrati da bi bio najbolji, što je meni lično impresivno. Obojica su u među pet najboljih svih vremena i sretni smo što ih možemo gledati", kazao je Kaka.

Kaka je karijeru počeo 2001. godine u Sao Paulu, nakon čega je 2003. godine stigao u Milan. Uslijedio je transfer u Real Madrid nakon šest godina i boravak u Španiji koji je trajao četiri godine, no u dresu Kraljevskog kluba nije se proslavio najviše zbog čestih povreda koje je imao.

Jednu sezonu vratio se u Milan, odigrao je tri godine u MLS-u gdje je nastupio za Orlando City da bi 2017. godine završio karijeru. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 92 utakmice i postigao 29 pogodaka, a 2007. godine dobio je najprestižniju svjetsku nagradu - Zlatnu loptu.