Zbog isključenja
0

Kaita dobio prijetnje smrću

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nigerijski nogometni reprezentativac Sani Kaita dobio je prijetnje smrću nakon poraza svoje selekcije u susretu sa Grčkom na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Keita je isključen u trenutku kada je Nigerija imala vodstvo. Ubrzo potom, na njegovu adresu stigle su prijetnje smrću.

"Istina je da sam putem elektronske pošte dobio nekoliko pretnji, ali nisam uplašen. Kao musliman znam da samo Bog odlučuje ko će kada umrijeti i moja sudbina je u njegovim rukama", mirno je prokomentirao nigerijski reprezentativac.

Glasnogovornik reprezentacije Peterside Idah potvrdio je da je nogometaš dobio "više od 1.000 prijetećih e-mail poruka iz Nigerije".

"Mi ozbiljno shvatamo te prijetnje. Razgovarali smo s predstavnicima nigerijske vlade a zatim smo obavijestili i FIFA-u", rekao je Idah u telefonskom razgovoru novinaru Reutersa.

"Smatramo da se radi o ozbiljnim prijetnjama. On je mlad igrač koji daje sve od sebe za svoju reprezentaciju. Zbog toga smo razočarani i šokirani zbog prijetnji i zahtijevamo od nigerijskih vlasti da zaštite igrača", izjavio je Idah.

Dodao je da je 24-godišnji vezni igrač bio "užasno potresen, ali, nasreću, dobio je veliku podršku saigrača i stručnog štaba".

Nigerija se u posljednjem kolu sastaje s Jažnom Korejom, a za plasman u osminu finala potrebna joj je pobjeda, uz poraz Grčke od Argentine.