Morao se i pravdati
11

Kahn urnebesnom reakcijom isprovocirao Špance nakon što je Bayern izvukao Barcelonu

D. P.
Kahn nije mogao zadžrati osmijeh (Foto: Screenshot)
Kahn nije mogao zadžrati osmijeh (Foto: Screenshot)
Izvršni direktor minhenskog Bayerna Oliver Kahn isprovocirao je španske medije i navijače Barcelone nakon što je njegov tim ponovo izvukao katalonskog velikana u Ligi prvaka.

Voljom žrijeba u novoj sezoni Lige prvaka imat ćemo okršaje Barcelone, Bayerna i Intera koji su spojeni u istu grupu. To znači da najmanje jedan velikan evropskog nogometa već u grupi okončava nastup u najelitnijem evropskom takmičenju.

Bayern je posljednjih godina razbijao Barcelonu u Ligi prvaka. Nakon 8:2 prije dvije godine, Bayern je i prošle godine razbio Barcelonu i izbacio ih već u grupnoj fazi.

Stoga, reakcija Olivera Kahna dobila je na značaju i isprovocirala je Špance. Naime, izvršni direktor Bayerna je pokušavao zadržati osmijeh, ali mu to nije pošlo za rukom.

[TWITTER]1562842985695305728[/TWITTER]

"Kahn se ruga Barceloni. Bila je to neočekivana reakcija menadžera koji je sudjelovao u žrijebu gdje je poštovanje zapravo norma", navodi katalonski list Sport koji je razočaran potezom legendarnog golmana.

I navijači Barcelone razočarani su reakcijom Kahna i smatraju da pokušava ismijati katalonskog velikana. S druge strane, mediji su odmah kontaktirali slavnog golmana i tražili objašnjenje.

"Ova interpretacija je zaista došla iz ničega. Lewandowski nas je napustio prije nekoliko sedmica i otišao upravo u Barcelonu. Imam veliko poštovanje prema Lewandowskom i Barceloni", rekao je Kahn za Bild.

Ipak, da postoje tenzije u ovom rivalstvu potvrdio je trener Bayerna Julian Nagelsmann prošlog mjeseca kada je žestoko kritikovao transfer politiku Barcelone i javno prozvao predsjednika Joana Laportu.