Bek Zrinjskog
237

Kadušić: Sreću protiv Utrechta je trebalo zaslužiti, gorjelo je na terenu i tribinama

D. B.
Advan Kadušić (Foto: R. D./Klix.ba)
Advan Kadušić (Foto: R. D./Klix.ba)
Mostarski Zrinjski je u četvrtak navečer eliminisao Utrecht te će u 3. pretkolu Evropske lige igrati protiv Malmoa, a bek Plemića Advan Kadušić vjeruje da Plemići mogu "preskočiti" i tu prepreku.

Zrinjski je u dvomeču zabilježio remi, a potom pobjedu nakon produžetaka u drugoj utakmici odigranoj u Mostaru te se tako plasirao u 3. pretkolo.

"Napokon smo napravili iskorak nakon nekoliko neuspješnih pokušaja kada smo bili blizu, prvenstveno mislim na Maribor i Legiju. Dali smo maksimum i više od toga te pokazali da možemo igrati s ekipama poput Utrechta. Bilo je prelijepo igrati taj dvomeč, u prvoj utakmci smo imali sreće u posljednjih dvadesetak minuta, ali smatram da sreću treba zaslužiti. Mislim da smo sve nadoknadili svojom borbenošću", izjavio je Kadušić za portal Klix.ba.

Malmo je respektabilan protivnik, ali ne i prepreka koja se ne može preskočiti.

"Jasno je da je Malmo jak protivnik, uvijek dobro kotiraju u svom prvenstvu i u evropskim takmičenjima. Analizirat ćemo ih, vidjeti dobre i loše strane, a na kraju ćemo vidjeti konačan ishod. Nadam se najboljem i vjerujem da možemo proći u playoff", smatra nogometaš Zrinjskog.

Komentari nakon trijumfa Zrinjskog su u našoj zemlji većinom bili pozitivni te su Plemići dobili podršku.

"Naravno da nam znači podrška svih ljudi iz BiH i šire. Hvala svima na čestitkama, ovo je uspjeh svih nas koji predstavljamo našu zemlju", poručio je Kadušić.

Na stadionu je vladala dobra atmosfera, a publika je dala krila svojim ljubimcima.

"Atmosfera je bila predivna, sve je gorjelo, kako na terenu tako i na tribinama. Hvala našim navijačima koji su bili uz nas kad smo padali snagom i davali nam vjetar u leđa", istakao je nogometaš Zrinjskog.

On u dresu Plemića pruža odlične partije.

"Svaki trening i svaka utakmica je novo dokazivanje, ja se vodim time. Uvijek želim biti bolji, mislim da sam utakmicama u našoj ligi i za reprezentaciju BiH u svim mlađim kategorijama došao do nekog iskustva i to mi daje dodatno samopouzdanje da idem naprijed. Zadovoljan sam svojim igrama u Zrinjskom koji mi je pružio priliku da se dokažem", završio je Kadušić.