Nogomet
215

Kadetska reprezentacija BiH savladala Hrvatsku rezultatom 2:0

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je danas vršnjake iz Hrvatske rezultatom 2:0 u okviru kvalifikacijskog turnira u Sarajevu za plasman na Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina, koje se 2014. održava u Malti.

U uvodnim minutama susreta na Koševu, Hrvatska je zaprijetila preko Miklića i Brodića koji nisu bili precizni.

Ipak, bh. kadeti su poveli autogolom Plantaka u 12. minuti. Minutu kasnije, gosti iz Hrvatske mogli su do izjednačenja, ali je odličan šut Kneževića odbranio Čutahija.

Do kraja prvog dijela, Hrvatska je imala još nekoliko izglednih šansi, ali se rezultat nije mijenjao. Vodstvo BiH udvostručio je Lelić u 76. minuti što je, ispostavit će se, bio konačan rezultat utakmice.

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom je započela kvalifikacijski turnir u Sarajevu. Portugal je u utorak s lakoćom slavio protiv naše selekcije rezultatom 2:0 dok je Hrvatska u Lukavici pobijedila Crnu Goru s 1:0.

U trećem kolu kvalifikacija, izabranici selektora Sakiba Malkočevića igrat će protiv Crne Gore. Dvije najbolje ekipe plasirat će se u elitnu rundu kvalifikacija.

Tabela grupe 5:

  1. Portugal 2 2 0 0 4:1 6
  2. Bosna i Hercegovina 2 1 0 1 2:2 3
  3. Hrvatska 2 1 0 1 1:2 3
  4. Crna Gora 2 0 0 2 1:3 0