Diego Forlan
0

"Kada su saznali za Zlatnu loptu saigrači su me bacili u bazen "

Totalsport
Diego Forlan (Foto: AP)
Diego Forlan (Foto: AP)
Sjajnim igrama na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici vodio je Diego Forlan urugvajsku reprezentaciju do četvrtog mjesta, a sam je osvojio nagradu za najboljeg igrača turnira, “Zlatnu loptu”.

Postigao je Forlan pet golova na Mundijalu, isto koliko i Thomas Müller, David Villa i Wesley Sneijder, ali je “Zlatna kopačka”, naslov za najboljeg strijelca, otišla u ruke Müllera zbog većeg broja asistencija.

Forlanu ipak “Zlatna lopta” nije izmakla, te je tako postao četvrti južnoamerički nogometaš koji je uspio osvojiti tu nagradu, nakon Argentinca Diega Maradone (1986.), te Brazilaca Romarija (1994.) i Ronalda (1998.).

"Sjajan je osjećaj osvojiti nagradu, a isto tako i neočekivan. Nikad nisam čak niti zamišljao tako nešto, niti sam razmišljao o tome. Budući da sam napadač, možda sam se zamišljao kako lovim “Zlatnu kopačku”, kojoj sam zapravo i došao jako blizu. Uživam u svemu i oduševljen sam nagradom, ali svjestan sam da je ona plod spektakularnog rada momčadi. To je još jedna nagrada za ovaj pozitivan period u urugvajskom nogometu", rekao je Forlan u razgovoru za FIFA-inu internetsku stranicu.

*Kako ste se osjećali nakon što ste saznali da ste osvojili nagradu?

"Iskreno, nakon što sam saznao da sam nominiran, odlučio sam pričekati i vidjeti što će se dogoditi jer su kružile glasine da bih mogao nagradu i osvojiti. Tada sam dobio poruku prijatelja iz Buenos Airesa u kojem je pisalo: “Čestitam osvojio si Zlatnu loptu”. Tada me nazvao moj agent i sve potvrdio. Počeo sam dobivati sve više poziva, a tada su moji saigrači banuli u moju sobu i prije nego li sam se snašao, završio sam u hotelskom bazenu."

*A vi ipak posvećujete nagradu ljudima koji su vam to učinili...

"Nevjerojatan je bio način na koji su mi upali u sobu i čestitali. Činjenica da su mnogi ljudi u domovini kao i moji saigrači vjerovali u mene, a da sam im se ja odužio na povjerenju na ovakav način čini me vrlo sretnim."

*Na kraju je Forlan upitan smatra li da je Španija zasluženo osvojila naslov Svjetskog prvaka?

"Nema uopće sumnje. Igrali su najbolji nogomet tokom cijelog turnira, brzo su se uspjeli oporaviti od startnog poraza protiv Švicarske i u svakoj su utakmici preuzimali inicijativu. Iskoristit ću ovu priliku i čestitati njihovim igračima i stručnom stožeru. Nadam se da ćemo i mi jednog dana do takvog uspjeha."