Diego Forlan
0

"Zasluženo smo izborili finale"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Diego Forlan, urugvajski 31-godišnji reprezentativni napadač madridskog Atletica, apsolutni je junak polufinalnog dvoboja protiv Liverpoola u Evropa ligi.

Nakon što je za svoju ekipu pogodio u 1-0 pobjedi u Madridu, Forlan je bio strijelac finala vrijednog gola na Anfieldu. Liverpool je imao 2-0 i posljednju utakmicu takmičenja u "džepu" kada je Forlan u produžetku utakmice rezrevirao kartu timu za hamburško finale protiv Fulhama.

"Ovo niko nije očekivao. Spoznaja da smo jedini klub koji predstavlja Španiju u Evropi ispunjava nas ponosom. Tri teška testa, Galatasaray, Sporting i Valenciju odradili smo s uspjehom, a sada smo bili bolji i od Liverpoola. Kako je utakmica odmicala tako smo bili moćniji, a gledano kroz dvije utakmice, mislim da smo pobjedu i zaslužili", rekao je Forlan.

"Ne postoje riječi kojim bih opisao atmosferu koja je vladala u svlačionici nakon utakmice. Saigrači su izgledali poput školaraca. Lijep je osjećaj bio i odlazak na pozdrav kod naših navijača", ushićen je bio Urugvajac koji je i dodao:

"Moji suigrači s ponosom nose Atleticov dres".

Iznenađen uspjehom tima koju vodi bio je i Atleticov trener Quique Sanchez Flores, koji je ekipu preuzeo u listopadu prošle godine nakon smjene Abela Resine koji je, pak, u veljači iste godine preuzeo klupu od Javiera Aguirrea.

"U trenucima slavlja ne smijemo zaboraviti što su za ovaj klub napravili Abel i Javier. Ja sam samo taj koji je naslijedio ono što su oni ostavili", sjetio se Flores svojih prethodnika.

Atletico, tek desetoplasirani klub španske Primere, igrat će do kraja sezone dva majskog finala. Dvanaestog u Europa ligi, a 19. u Kupu kralja.

"Koji bih naslov radije? Idemo redom, onako kako utakmice slijede. U poziciji smo da ne moramo birati što bismo više htjeli", zaključio je Atleticov trener.