Robinho
0

"Kad Realu ne ide uvijek su krivi stranci"

Totalsport
Robinho
Robinho
Nakon što je prije nekoliko dana Cicinho kritički progovorio o stanju u Real Madridu, čiji je član bio od 2005. do 2007. godine, u verbalnom napadu na "kraljeve" pridružio mu se i Robinho.

"Kada sam iz Reala došao u Romu, osjetio sam se slobodnim. Tamo sam bio kao u zatvoru. Okruženje u Realu bilo je uistinu loše. I danas tamo postoji otuđenje, pa pogledajte samo kako se odnose prema Kaki, kako ga samo kritikuju, a najbolji je nogometaš svijeta", kazao je Cicinho ranije ove sedmice.

Istinitost njegovih riječi potvrdio je i napadač brazilske nogometne reprezentacije i Santosa Robinho, koji je dres Reala nosio od 2005. do 2008. godine.

Oproštaj od Lige prvaka u osmini finala bilo je veliko razočarenje za klub koji se nadao da će biti sudionik finala koji se igra na njihovom Santiago Bernabeu. Veliki dio krivice zbog ispadanja usmjeren je prema Robinhovom saigraču iz reprezentacije, Kaki, za kojeg se tvrdi da ne opravdava reputaciju koja ga je dovela u klub.

"Ono što se u Realu trenutno događa nije nikakva novost. Kada stvari ne idu željenim tokom počnu se kriviti stranci. Ono što se sada događa Kaki i sam sam prolazio. Ali, ja ne sumnjam u njega. On je spektakularan i očekuju ga klupski i reprezentativni uspjesi", kazao je Robinho.