Golman došao spreman
37

Kad "domaća zadaća" donese rezultat: Everton bi zahvaljujući flašici mogao opstati u ligi

D. P.
Pickford je imao podatke za trojicu koji izvode penale Leicestera (Foto: Screenshot)
Pickford je imao podatke za trojicu koji izvode penale Leicestera (Foto: Screenshot)
Golman Evertona i reprezentacije Engleske Jordan Pickford spasio je svoj tim poraza u direktnom okršaju za opstanak u Premier ligi protiv Leicestera, a u svemu mu je pomoglo to što je prije utakmice odlično savladao teoretski dio učenja.

Leicester i Everton sinoć su odigrali jednu od najboljih i najuzbudljivijih utakmica u sezoni. Završena je rezultatom 2:2, a to je za goste jedan od najvažnijih bodova u borbi za opstanak.

No, ne bi tako bilo da Pickford nije odbranio jedanaesterac. James Maddison je imao priliku pogoditi za vodstvo Leicestera rezultatom 3:1, no Pickford mu je odbranio penal, a u nastavku utakmice gosti su izjednačili na 2:2 i osvojili zlata vrijedan bod.

Nakon utakmice pojavila se slika Pickfordove flašice za vodu na kojoj je ispisano kako koji nogometaš Leicestera izvodi jedanaesterce.

Jamie Vardy i Youri Tielemans nisu šutirali penal, ali je Pickford sebi napisao i podatke o tome kako Maddison šutira jedanaesterce. To mu je donijelo odbranu penala.

"60 posto šutira po sredini gola. Sačekaj i ostani na sredini", stoji u uputama koje je Pickford sam sebi napisao. Maddison je zaista šutirao po sredini gola, a njegov kolega iz reprezentacije Engleske uspio je odbraniti šut.

Video pogledajte ovdje.