Nogomet
0

Južnoameričke kvalifikacije za SP: Pobjede Brazila, Urugvaja i Perua, Argentinci remizirali

Piše: D. B.
U okviru južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji sinoć je odigrano pet susreta 8. kola.

Urugvaj - Paragvaj 4:0

Urugvajci su poveli u 18. minuti golom Cavanija nakon asistencije Suareza. Rezultat je na 2:0 povisio Rodriguez u 42. minuti, a asistenciju je upisao Ramirez. Treća lopta u mreži Paragvaja završila je u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, a na listu strijelaca se upisao Suarez pogotkom iz penala.

U drugom poluvremenu je viđen jedan pogodak , a postigao ga je Cavani u 54. minuti. Bio je to njegov drugi pogodak na meču, a Suarez je upisao drugu asistenciju.

Urugvajci su prvi na tabeli sa 16 bodova, a Paragvajci šesti sa 12 bodova.

Čile - Bolivija 0:0

U susretu reprezentacija Čilea i Bolivije golova nije bilo. Čile je sedmi na tabeli sa 11 bodova, dok je Bolivija osma sa sedam osvojenih bodova.

Venecuela - Argentina 2:2

Argentinci su u susretu s Venecuelom morali spašavati bod. Domaći su poveli u 35. minuti golom Juanpija, a na 2:0 je povisio Martinez u 53. minuti. Ipak, uslijedio je povratak Argentinaca. Prvo je Pratto u 58. minuti pogodio za smanjenje zaostatka, a onda je Otamendi na asistenciju Di Marije u 83. minuti postigao izjednačujući gol, kojim je svojoj reprezentaciji donio bod. Argentina je treća na tabeli sa 15 bodova, a Venecuela posljednja sa samo dva boda.

Brazil - Kolumbija 2:1

U susretu Brazila i Kolumbije slavili su Brazilci. Poveli su već u 2. minuti kada je pogodio Miranda nakon asistencije Neymara. Autogol je u 36. minuti postigao Marquinos za izjednačenje, a pobjedu Brazilcima donio je Neymar u 74. minuti. Njemu je za pobjednički pogodak asistirao Coutinho. Reprezentacija Brazila se nalazi na drugom mjestu na tabeli s 15 bodova, dok je Kolumbija četvrta sa 13 bodova.

Peru - Ekvador 2:1

Peruance je u vodstvo doveo Cueva preciznim udarcem iz penala, a na 1:1 je u 31. minuti izjednačio Achiller. Gol vrijedan pobjede je za Peru postigao Tapia u 78. minuti susreta. Ekvador je utakmicu završio bez isključenog Arroya, koji je crveni karton dobio u posljednjim trenucima susreta. Peru je pretposljednji deveti sa sedam bodova, dok je Ekvador peti sa 13 bodova.

Tabela:

  1. Urugvaj 16
  2. Brazil 15
  3. Argentina 15
  4. Kolumbija 13
  5. Ekvador
  6. Paragvaj
  7. Čile 11
  8. Bolivija 7
  1. Peru 7
  2. Venecuela 2
Vezani članci