Nogomet
6

Južnoameričke kvalifikacije za SP: Argentina pobijedila Kolumbiju, Urugvaj poražen od Čilea, trijumf Brazila nad Peruom

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
U okviru južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sinoć su odigrane tri utakmice, a pobjede su upisale reprezentacije Argentine, Čilea i Brazila.

Argentina - Kolumbija 3:0

Argentina je bez većih problema pobijedila Kolumbiju rezultatom 3:0. Prvi gol je postigao Messi u 10. minuti, a isti je igrač dvanaest minuta kasnije asistirao Prattu za 2:0. To je bio rezultat prvog poluvremena, a u drugom su Kolumbijci primili još jedan gol. Di Maria je za konačnih 3:0 pogodio u 84. minuti, a svoju drugu asistenciju je upisao Messi.

Čile - Urugvaj 3:1

Čile je bio domaćin Urugvaju, a gosti su poveli u 17. minuti golom Cavanija, kojem je asistirao Suarez. Do izjednačenja su Čileanci stigli u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, strijelac je bio Vargas, a asistent Beausejour.

Dugi dio utakmice je donio preokret. Sanchez je u 60. minuti doveo Čile u vodstvo 2:1, a Beausejour je upisao drugu asistenciju. Svoj drugi gol na utakmici Sanchez je postigao u 76. minuti, a ovog puta mu je asistirao Diaz za 3:1.

Igrala se 89. minuta kada je dosuđen penal za Urugvaj, šutirao je Suarez, ali nije pogodio pa je ostalo 3:1 za Čile.

Peru - Brazil 0:2

Brazilci su gostovali Peruancima te su pobijedili 2:0. Oba gola su postignuta u drugom poluvremenu, prvo je u 58. pogodio Gabriel Jesus, a potom je konačnih 2:0 postavio Augusto u 79. minuti na asistenciju Gabriela Jesusa.

Tabela:

Foto: EPA
Foto: EPA